Призоваването от Кели Армстронг

prizovavaneto2КНИГА ПЪРВА ОТ ТРИЛОГИЯТА „НАЙ-ТЪМНИТЕ СИЛИ“

Рейтинг: 3star

Мога ли да се оплача от корицата? Като я погледне човек си мисли, че най-вероятно става въпрос за поредното магическо клише и не е особено привлекателна. Също така самата книга я подценявах, преди да бях започнала да я чета, но тя ме изненада с доста интересен и дори страховит сюжет. Да минем към него, без заобиколки.. В деня, в който Клои получава първата си менструация започва да вижда призраци. В училището за изкуство, което посещава изпада в бурна истерия, когато брутално обгорял мъж започва да й говори, след което затварят главната героиня в дом за  психично нестабилни тинейджъри и й поставят диагноза „шизофрения“. Тя отказва да приеме случилото се и единственото, което иска е да излезе от този център съвсем нормална. Дори се опитва да се сприятели с останалите деца, които на свой ред изглеждат напълно добре, но призраците не я оставят дори тук на мира. Постепенно тя открива, че всеки в центъра има паранормални способности. Привлечена е от чаровният Саймън, но той върви в комплект с неговия огромен и груб брат Дерек. Клои е момиче, влюбено във филмите и мечтите си. Именно моментите, в които тя се опитва да си представи случващото й се като филм ме накара да я харесам още повече, ако питате мен. След период от време и съмнителни случки, самата Клои започва да вярва, че е шизофреничка и че халюцинациите и параноята вървят ръка за ръка с нея. Размишляванията й не са натрапчиво написани и мислите й са по-скоро подканващи и читателят да се замисли.

„Ако видя на пътя си две момчета, едното в инвалиден стол, а другото да си говори само, на кого ще се втурна да помогна да отвори вратата? И кого ще заобиколя, защото не искам да се срещнем?“

Трилогията е предназначена за по-младите, а творчеството на авторката е много разнообразно, с непринуден разказвачески подход. Определено мисля да я продължа, защото кой не обича истории с духове, полтъргайсти и вещери?

Advertisements

2 thoughts on “Призоваването от Кели Армстронг

    • Когато влязат в пубертета силите им се увеличават рязко, именно затова Клои вижда първият дух, в деня, в който получава и първата си менструация. Но на въпроса „защо“ не мисля, че аз съм тази, която трябва да ти отговори.

      Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s