Хекс Хол от Рейчъл Хокинс

154669_b

КНИГА ПЪРВА ОТ ТРИЛОГИЯТА „ХЕКС ХОЛ“

Рейтинг: 2.5star

Анотацията гласи: Шестнайсетгодишната Софи не е скучна зубрачка, както изглежда на пръв поглед. Преди три години е открила способностите си на вещица, освен това знае, че баща й също е вещер. И макар да е обещала никога да не прави магии, не се стърпява и решава да помогне на една съученичка в беда… за да й причини неволно още по-големи проблеми. За наказание я изпращат в мистериозното училище „Хекс Хол”. Там учат всички не особено примерни и неприлично специални тийнейджъри. Ако още не сте се сетили – става дума за вещици, магьосници, зооморфи и вампири. Учителите също са специални – преподавателят по литература например е вампирът лорд Байрон. офи решава да бъде себе си, т.е. своенравна и устата дори и в „Хекс Хол”. Още първия ден си харесва един страхотен вещер, среща смахнат призрак и си спечелва врагове – трите най-готини мацки в „Хекс Хол”, които изглеждат като супермодели, но се държат адски гадно. Най-лошото е, че неизвестен хищник започва да напада учениците, а първият заподозрян е нейната единствена приятелка. И докато зловещите убийства зачестяват, Софи се подготвя да се опълчи срещу древен орден, създаден, за да унищожава тийнейджъри със специални способности и най-вече такива като нея.

Не знам какво ме прихвана и защо по дяволите се захванах да чета трилогия с вещици, летящи метли, зли демони, върколаци, вампири, феи.. Момент на мълчание за загубата на време. Предчувствах, че книгата не е за моята вече пълнолетна милост, но я започнах съвсем внезапно и няма как да не й направя ревю. Първата книга е шантава комбинация от „Mean Girls“ филма и поредицата „Училище за вампири“. С разликите, че от „Хекс Хол“ би излязъл по-добър филм и главната героиня е много по-яка. (аз думата яка ли употребих в рецензиите си??) Без да се лъжем трилогията става за развлечение, но несъмнено не е от книгите, които „биха променили живота ви“.

Както вече казах, главната героиня Софи е саркастичен и забавен персонаж и всички герои са щури, общо взето нищо естествено и нормално няма в книгата. Освен привързаността на Софи към майка й и обратно, естествено.  Написана е лека и лесна за четене и възприемане, поради което твърдя мисля, че е за по-младата аудитория.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s