Демонично стъкло от Рейчъл Хокинс

pic

КНИГА ВТОРА ОТ ТРИЛОГИЯТА „ХЕКС ХОЛ“

Рейтинг: 2.5star

Няма много за казване, продължавам да чета трилогията, предимно поради респекта ми към авторката. След като така или иначе съм започнала една книга ми е трудно да я оставя, колкото и банална и бозава да  ми се струва. Софи си мислеше, че е вещица, както и всички читатели мислеха, че това бе причината тя да бъде пратена в „Хеката“. Оказа се, че всъщност е един от двамата демона, скитащи по света, а другият й е баща. След като като никога не го е веждала, първата им среща в училището ми се стори странна и примитивна. Предвид характера й, очаквах да избухне, да се ядоса(нали уж беше негова вина, че тя е в това училище?!!) а се държа така сякаш това е нещо, което й се случва всеки ден. И на всичкото отгоре, колкото и голяма заплаха да са силите й, не разбрах защо искаше да се подложи на рискован ритуал, чрез който Съветът в Лондон ще премахне способностите й. Ай, да не се будалкаме нормалните хора какво ли не биха направили за такива сили, а тя смята, че трябва да се отърве от тях? Сериооозно?

Когато обаче пристига в Лондон, с цел да прекара лятото си с баща си, заедно с Кал и Джена се сблъсква с приятелите на баща й, двама от които са Ник и Дейзи, които също са демони, ала никой не знае за тях, а този, който е изпратен да я убие от ордена на Окото е Арчър Крос.

Сюжетът има много обрати, имаше постепенни обрати и завои. Имах някакви предчувствия в началото на книгата, а в края страховете ми бяха потвърдени. Докато има книги, които са също са предсказуеми, но го правят експертно и благодарение на това не губят читатели, „Демонично стъкло“ опита, но се провали. Повечето действия се развиват чак в края на книгата и има доста ненужни информации, които са досадни. А Софи беше по-спокойна във втората книга, но се държа като егоистка през повечето време.

Самата романтика между Арчър и Софи изглежда нереална и въпреки, че се запознаха в първата книга и прекарах известно време заедно, във втората книга няма нужните чувства и описания.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s