Синдер от Мариса Мейър

174092_b

КНИГА ПЪРВА ОТ ПОРЕДИЦАТА „ЛУННИТЕ ХРОНИКИ“ 

Рейтинг: 3.5star

Знаете колко много обичам антиутопии, нали? Именно затова нямаше как да не се влюбя в тази книга. Чудя се даже дали да не направя класация със задължителни антиутопии за четене. Е, първата книга от поредицата „Лунните хроники“ определено ще присъства в класацията.

Първоначално, когато я започнах си помислих „о, съвременна версия на пепеляшка ли си имаме тук, колко оригинално“, но по-късно, така се бях задълбочала в книгата, че не разбрах кога я завърших. Мислех си, че все още е 19ч, докато майка ми не влезе в стаята и не каза „23ч часа е, не ти ли се схвана врата от толкова четене“, при което аз я изгледах кръвнишки. Бих убила да вляза в света на тая книга, просто от любопитство, а после и да разговарям с главната героиня.. Която впрочем е талантлив механик киборг. Да, в този преразказ няма никакви мишки, тикви и феи. Има изключително много андроиди, роботи и механични части. А принцът няма онзи щастлив живот, за който всеки би убил.

Навсякъде има андроиди в книгата и аз научих неща, за които преди не съм и мислела дори, че съществуват. Мислех си, колко ли много трябва да е разузнавала технологиите Мариса Мейър или просто е имала някой познат, който е навътре с тези неща. Все пак не само фантазия ти е нужна за да напишеш научно-фантастична книга, а силно се съмнявам, че авторката е също таен механик.

Синдер-главната героиня, както казах е киборг. А когато доведената й сестра се разболява от коварната болест, която дебне над Нов Пекин, след четвъртата световна война мащехата й обвинява нея. Тъй като Синдер си е голяма късметлийка, както забелязах, принц Каи лично я кани на предстоящият бал. Но както се очаква, единствено тя не забелязва що за възможност й се появява. По време на историята също разкрива големи тайни от миналото си и й е трудно да ги възприеме и за съжаление, не мога да разкривам повече, за да не спойлна. Колко съм загрижена. Общо взето е развлекателна книгата, до толкова, че четеш предимно заради сюжета, а не заради начина на писане на авторката или героите.

 

Advertisements

2 thoughts on “Синдер от Мариса Мейър

  1. Pingback: Скарлет от Мариса Мейър (Лунните хроники #2) | Good Coffee and Book Reviews

  2. Pingback: Book Review: Скарлет от Мариса Мейър (Книга #2) | Good Coffee and Book Reviews

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s