Единствената от Кийра Кас

-3-

КНИГА ТРЕТА ОТ ПОРЕДИЦАТА „ИЗБОРЪТ“ 

Рейтинг: 3star

„Единствената“ е финалната част от „Изборът“ на Кийра Кас. (Има още три допълнителни, разяснителни книги към историята) Преди всичко.. погледнете корицата. Истинска прелест! Не знам дали се дължи на любовта ми към бялото или на самата рокля или пък на прекрасната комбинация на бяло със сиво, но точно тази корица е най-добрата от цялата поредица.

Америка, когато започна „Изборът“ нямаше никаква представа, че ще се озове съвсем близо до короната, но след като тя го осъзнава, започва все повече да се плаши какво би могла да загуби, а това я кара все повече и повече да желае Максън. Е, вероятно и короната.

Последната книга беше най-емоциалната и най-съществената, според мен. Романтиката между Максън и Америак е толкова сладка, непринудена и красива, че те изпълва с адски приятни емоции. Случиха се неща, които не очаквах и промяната в държанието на Америка се виждаше кристално ясно. Стана  по-дръза, по-отговорна и много, много по-привързана към младият принц, така както аз съм се привързала към тази поредица. Не мислех, че ще се случи, но книгите са пристрастяващи. Имаше няколко „wtf“ момента, но не мога да навляза в детайли, без да съм издала няколко спойлери. Нека кажем, че събитията и преходите не бяха толкова гладки и пояснителни, колкото биха могли да бъдат. Оценявам, че авторката този път се е опитала да премахне женската омраза и да развие приятелството на момичетата като по-сестринска връзка, но промяната дойде твърде внезапно, което я направи да изглежда принудителна. Повечето неща от книгата бяха банални за мен, НО е добър опит и феновете определено ще бъдат доволни от този завършек.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s