Изборът от Кийра Кас

-1-

КНИГА ПЪРВА ОТ ПОРЕДИЦАТА „ИЗБОРЪТ“ 

Рейтинг: 3.5star

Когато намират писмото в пощенската кутия всички в семейството се радват, освен главната героиня – Америка Сингър. Важното писмо съдържа покана за Изборът. Това е томбола, от която 35 момичета биват избрани да се съзтезават за сърцето на принца на Илеа. Илеа е държава в бъдещето, която е приела монархическа форма на управление. Народа е разделен на 8 касти, при които най-низшите са осма каста, много ясно, че има и бунтовници, недоволни от този начин на живот. Главната героиня подава документи, по настояване на семейството, особено майка й е пълна с надежди, тъй като в случай, че изтеглят името на дъщеря й ще започнат да получават определена сума пари. Америка не очаква да бъде една от избраните, но в следващия момент вече се намира в самолета, пътуваща към двореца.

Ако има една книга, която е определена само за жени, то това е Изборът на Кийра Кас. Също така ако има една книга, която ще накара една жена да се почувства грозна, то това отново е Изборът. Външната красота като че ли е главната тема в книгата. То толкова много се говори за красотата на главната героиня, че в един момент си казваш „какво по дяволите“. Ако трябваше да опиша книгата с две думи, те биха били: бляскавост и красота. Но е типичната тийн книга – първа любов, сълзи раздяла, създаване на приятелство, гадни номера от някоя самовлюбена, любовни тръпки, вълнения. Добре са обяснени ситуациите, в които момичетата, също като в нашето време, се опитват настоятелно да спечелят вниманието му. Но Америка е достатъчно правилно разсъждаваща и неотстъпваща мнението си, че да не последва стъпките на останалите. Именно това се харесва на младият принц Максън. (ама аз ви казах, че тия дни ме гонят принцове) Той е джентълмен, свикнал да се държи дипломатично и се опитва да действа като баща си, но му е писнало от неутралността на мнениите и преценките му. Първата им среща му среща с Америка ми беше адски забавна а това, че тя беше напълно искрена с него ми хареса и това прерастна в мечтаното приятелство. Двамата ми бяха толкова милички, че исках да вляза в книгата и да ги дръпна за бузите и да им говоря като на бебета (бу-бу-бу-би максиии, бу-бу-бу-бу).

Препоръчвам поредицата на всички момичета, които ценят мечтите си и обичат лукса. (да, аз съм една от тях) Следващите части са: Елитът и Единствената

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s