Паднали Ангели от Лорън Кейт

149866_bКНИГА ПЪРВА ОТ ПОРЕДИЦАТА „ПАДНАЛИ АНГЕЛИ“ 
Рейтинг:  3star
Помислих си, че трябва да направя рецензия на някоя зимна книга. Въпреки че сюжетът е далеч от коледна приказка, четвъртото нещо, за което се сещам при думата „зима“ е „Паднали Ангели“ от Лорън Кейт. И тъй като съм превключила на паранормална любов, сметнах, че дойде време и за тази поредица. Ако имаше готик литература, вероятно щях да вмъкна книгата тук. Обърнете внимание на корицата – забележителна е. Толкова семпла и готическа, влюбена съм в нея. „Паднали Ангели“ е първа книга от  вълната. Сещам се, че беше също така и първата електронна книга, която прочетох и колко луднала бях по поредицата и героите. От тогава минаха две години и не съм сигурна дали въобще е редно да правя ревю на книга, която съм прочела доста отдавна. Но емоциите, които изживявах, четейки я си ги спомням все още. Преди да започна искам да ви осведомя, че през наближаващата 2015 ще има и първи филм по поредицата. А съм толкова доволна от каста, че бих могла да умра от вълнение. Има доста неща, които бих могла да кажа за първата книга, повечето от които биха могли да бъдат по-мрачни изказвания.
Като цяло всичко е въпрос на вкус, чела съм много лоши мнения за нея, но също толкова и добри. Аз стоя някъде в средата.
Сюжетът определено хваща тийн окото, но е недоразвит. Признавам си, че аз съм отчаян фен на любовните триъгълници, и съм сигурна, че повечето от вас се сещат за несмислените и отчайващи любовни трепети на главните героини в случаите. Ми, и тук не липсват.  Повечето от героите са като излезли от сапунен сериал, но пък диалозите, които водят са добри. Смея да твърдя, че първата книга е нищо в сравнение с останалите.
Анотацията гласи:
Има нещо до болка познато в Даниел Григори. Загадъчен и надменен, той завладявал вниманието на Лус Прайс от мига, в който тя го вижда през първия ден в пансиона „Меч и Кръст“ в знойната Савана, Джорджия. Той е единственото ярко петно на място, където клетъчните телефони са забранени, другите ученици до един са откачалки, а охранителните камери следят всяко движение. Макар че Даниел не иска да има нищо общо с Лус – и полага извънредни усилия, за да даде това да се разбере – тя не може да се откаже. Привлечена от него, както пламъкът привлича нощната пеперуда, тя трябва да открие онова, което Даниел така отчаяно се стреми да запази в тайна.. дори ако то я убие. А смразяващо студеното държание на Даниел към нея? То всъщност е начин да я защити, който той е използвал отново.. и отново. Защото Даниел е паднал ангел, обречен да се влюбва в едно и също момиче на всеки 17 години.. и да гледа как то умира. А Лус е негова безсмъртна посестрима, прокълната да се преражда отново и отново като смъртно момиче, което няма представа кое е в действителност.
Да бъдеш изпратен от родителите си в училище, пълно с малолетни престъпници защото те мислят за шизофреник не е най-милото нещо, което може да ти се случи, но в крайна сметка идеята е адската. Нека анализирам резюмето. Вярно, че момчето е описано като русокос красавец с арогантни движения, но не съм забелязала да е стоял настрана от Лус.. даже чакаше с нетърпение да й се нахвърли, ако питате мен.  Това настрана, моят любим герой дори не е споменат в анотацията(да се засрамят редакторите). Камерън ми е един от любимите мъжки герои, толкова за него.Публикувам и първата официална(абсолютно невероятна) снимка от предстоящият филм:
Harrison Gilbertson като Кам, Addison Timlin като Лус, Jeremy Irvine като Даниел
tumblr_n4wo8pXaB11r7mp55o1_1280

2 thoughts on “Паднали Ангели от Лорън Кейт

  1. Тази книга е страхотна ! Току-що прочетох и 2 от поредицата…Нямам думи за да опиша как се чувствах докато ги четях.

    Харесвам

Вашият коментар