Адът на Гейбриъл от Силвейн Рейнард

175748_b

КНИГА ПЪРВА ОТ ТРИЛОГИЯТА „АДЪТ НА ГЕЙБРИЪЛ“

Рейтинг: 4star

Най-интересното за тази трилогия е, че авторът е мистериозен и напълно инкогнито. Името върху не-толкова-оригинална-но-пък-изящната корица е невинно измамващ псевдоним. Тоест никой не го е виждал, а агентите му позволяват интервю с него единствено по имейл. Това, което е сигурно е, че живее в Канада, дори пола е мистерия. Въпреки, че се представя за мъж, има силни подозрения, че е вероятно да е жена, провокирани от факта, че мъжете не са способни да пишат еротика. Същият този автор включва договор за седемцифрена сума. Кеф, а?

И не след дълго.. Бинго! Книга от анонимен автор печели сума награди и покорява света. Историята е много страстна и дълбоко смислена. Една доста добра романтична история. Несъмнено автора е много талантлив, всеки един ред, всяка една страница сякаш е върха на професионализма. Брилянтно написана и пълна със загадки. Образът на Гейбриъл Емерсън е един от най-интересните и силни образи, на които съм попадала. Той е привлечен от срамежливата до смърт и стеснителната Джулиан. Тя също има своите загадки и двамата решава да поемат един към друг, с цел да бъдат спасени. До тук изглежда като анотация на някакъв трилър, не съм ли права? Но далеч не е така, „Адът на Гейбриъл“ е една възбуждаща не само душата книга.

Рейнард ни показва как сексът може да бъде описан като самото изкуство, а главните персонажи като деца на изкуството.

Господин Гейбриъл Емерсън е секси, твърдоглав, на моменти екстравагантно груб и могъщ. Във всеки смисъл. Харесва ми как не си поплюва и твърдо знае на какво е способен. Действията му са напълно сигурни, а думите тежки като камък. Осъзнава какво влияние има над околните. Но въпреки ината си, той може да бъде много мил и загрижено любящ. И го доказва не веднъж, когато се влюбва в Джулиан Мичел. Двамата буквално преминават през Ада, в името на любовта си. И двамата имат тежки детства с проблемни родители, майката на Джулия е била алкохоличка, обичаща да прекарва свободното си вечерно време с различни мъже, а Гейбриъл бива осиновен на ранна възраст от едно задружно и същевременно заможно семейство, които имат още две деца. Истинската му майка умира от пневномния, а баща му отказва да се грижи за него, но може би от силното чувство за вина оставя част от наследството си на „Блудният син“ Гейбриъл.

Кристално ясно е, че в тази книга също има интриганти или ако се сещате, от онези дразнещи герои, обикновено мъже, които видимо се опитват да налетят на главната героиня. При всяка една шибана възможност. Навсякъде ги има тия Хосе-та („50 нюанса сиво“) или Джейкъб-и („Здач“), проклети да са. Не, че имам нещо против теб, Джейкъб, не се обиждай.

Единственият, но масивен проблем на Джулиан и Гейбриъл е, че младата Джулия е ученичка на професор Емерсън и двамата могат да се натъкнат на усложнения и изпитания пред съда, дори ако някой заподозре нещичко. Да се надяваме това да не се случи (Но всъщност тайно искам да се случи, повече драма никога не е излишна, нали знаете). Агресивно я препоръчвам на по-възрастната аудитория, към малките се обръщам така: Би била страхотен подарък за рожден ден на майките ви!

Продължението на романът е „Екстазът на Гейбриъл“, следван от „Изкуплението на Гейбриъл“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s